با این حال، مطالعات محدودی در مورد خواص ضد ویروسی نخل خرما مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعه ای بر روی سودوموناس فاژ ATCC 14,209-B1 نشان داد که عصاره استونی هسته خرما ≥ 100 میکروگرم در میلی لیتر-1 قادر به جلوگیری از عفونت به سوی P. aeruginosa است.
در این بررسی، میخواهیم خواص ضد ویروسی نخل خرما مضافتی در برابر ویروس SARS-CoV-2 را همانطور که در ادبیات نشان داده شده است، ببینیم.
یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور در میان بیماران خفیف تا متوسط COVID-19 که درمان استاندارد برای COVID-19 به همراه عصاره برگ DPF یا دارونما دریافت کردند، نشان داد که محلول عصاره برگ نخل قادر به بهبود نشانگرهای التهابی مانند CRP، ESR، WBC است. و LDH و همچنین فشار جزئی اکسیژن (PaO2).
ما فرض میکنیم که عملکرد آزمایشگاهی عصارههای DPF میتواند به کاهش مرگ و میر در بیماران COVID-19 مبتلا به عفونتهای باکتریایی یا قارچی ثانویه کمک کند.
با این حال، از نظر اثرات مستقیم عصاره خرما پیارم اعلا بر عفونت کووید-19، نیاز به مطالعه و تحقیق بیشتر برای بررسی خواص ضد ویروسی آن دارد.
DPF به دلیل داشتن خواص ضد باکتریایی، ضد قارچی و ضد ویروسی به دلیل فعالیت ضد میکروبی خود شناخته شده است. چندین قسمت از درخت خرما را می توان برای اهداف دارویی استفاده کرد، مانند برگ های خشک، میوه، گرده، دانه، و عصاره پوست درخت.
میوه خرما برحی از اجزای متعددی مانند پوست (اپی کارپ)، پالپ (مزوکارپ)، اندوکارپ و دانه (مغز یا گودال) تشکیل شده است.
ترکیبات مختلفی از بخشهایی از درخت خرما مضافتی خوشه ای وجود دارد که دارای خواص ضد میکروبی مانند پلی فنولها و فلاونوئیدها هستند. پلی فنول ها بیشتر به عنوان مشتقات اسید بنزوئیک و مشتقات اسید سینامیک طبقه بندی می شوند.
نمونه هایی از مشتقات بنزوئیک اسید عبارتند از p-hydroxybenzoic اسید، اسید وانیلیک، اسید پروتوکاتچوئیک، اسید سیرینگیک و اسید گالیک. نمونه هایی از مشتقات اسید سینامیک عبارتند از p-coumaric acid، o-coumaric acid، ferulic acid و caffeic acid.
فلاونوئیدها متابولیت های ثانویه گیاهان پلی فنلی هستند که بیشتر به چندین زیرگروه مانند فلاون ها، فلاونون ها، فلاونول ها، فلاونونول ها، ایزوفلاون ها، ایزوفلاونون ها، فلاوان-3-اول ها و آنتوسیانیدین ها طبقه بندی می شوند.
- منابع:
- تبلیغات: