آجیل و میوه های خشک سالم همیشه در برنامه غذایی زیبایی ها بوده و هست. در واقع، میوه های خشک همان میوه ها هستند، فقط بدون آب: با خشک کردن حذف می شوند.
میوه های خشک بسیار طولانی تر از میوه های تازه نگهداری می شوند، به شرایط خاصی نیاز ندارند و ارزش خود را برای چندین سال از دست نمی دهند. میوه های خشک و انواع توت خشک افغانستان حاوی همان ترکیب ویتامین ها و مواد معدنی هستند که میوه های تازه هستند.
در قدیم توت ها و میوه های خشک شده را با خود به سفری طولانی می بردند و امروزه نیز می توان این کار را انجام داد. مصرف منظم میوه های خشک و انواع توت ها فرآیندهای متابولیک را عادی می کند، باعث کاهش وزن، بهبود پوست صورت و تقویت مو می شود.
لازم است توت ها را در هوا خشک کنید تا دسترسی هوا از همه طرف باشد. برای انجام این کار، رنده با یک لایه گاز پوشانده می شود، یک توت روی آن قرار می گیرد و روی آن دوباره با گاز پوشانده می شود تا توت را از تماس ناخواسته با حشرات بپوشاند. به طور دوره ای توت ها را هم بزنید تا به طور یکنواخت خشک شوند.
همچنین لازم است توت ها را در فر روی یک قفسه سیمی خشک کنید و نه روی یک ورقه پخت. درب فر باید باز باشد، توت ها روی لایه 2 گاز قرار می گیرند.
دمای داخل فر نباید بیشتر از 50 درجه سانتی گراد باشد. باید خشک شود تا زمانی که توت ها کاملاً خشک شوند. توصیه زمان خشک کردن مشکل است – همه اینها به نوع و آبدار بودن توت بستگی دارد.
در خشک کن برقی هر نوع توت برنامه مخصوص به خود را دارد. به همین دلیل است که از نظر راحتی تهیه مواد غذایی از انواع توت ها و میوه ها در خانه، هنوز مشابهی ندارد.