انواع انار شکل، طعم، رنگ متفاوتی دارد. میوه ها از دانه هایی با یک گودال کوچک در داخل تشکیل شده است. آنها می توانند شیرین و ترش باشند. همه اینها به نوع درختچه و همچنین به محل رشد بستگی دارد.
انار درختی میوه است تا ارتفاع 6 متر. انواعی به شکل بوته وجود دارد. آنها با شاخه های نازک و یکنواخت رنگ زرد قهوه ای مشخص می شوند. شاخ و برگ گرد یا مستطیلی است. طول صفحه برگ 3-8 سانتی متر و عرض آن 3 سانتی متر است. برگ ها روی دمبرگ های کوتاه نگهداری می شوند و به صورت دسته جمع آوری می شوند. تنه ناهموار است، پوست آن با خارهای کوچک پوشیده شده است.
از ماه مه تا آگوست به صورت مجلل و به مدت طولانی شکوفا می شود. گل آذین مخروطی شکل، قرمز روشن است. اندازه 3 سانتی متر قطر. از طریق قلمه، لایه بندی و بذر تکثیر می شود. در طبیعت، انار در قفقاز، مرکزی و آسیای صغیر رشد می کند. انار به عنوان یک محصول زینتی ارزشمند است و همچنین برای ایجاد پرچین یا بونسای استفاده می شود. هدف از میوه درخت انار متفاوت است. آنها به منظور مصرف تازه، پردازش فنی و به دست آوردن آب میوه رشد می کنند.
چند نوع انار وجود دارد
بیش از 500 گونه کشت شده شناخته شده است. به لطف تلاش پرورش دهندگان، تعداد آنها بیشتر و بیشتر می شود و به عنوان میوه خشک صادراتی می تواند نقش ایفا کند. وظیفه اصلی ایجاد گیاهی است که در برابر بیماری ها و تغییرات آب و هوایی مقاوم باشد. در باغ گیاه شناسی نیکیتسکی، که در کریمه، نزدیک شهر یالتا قرار دارد، چیزی برای دیدن وجود دارد. 340 نوع انار در آنجا وجود دارد. در میان آنها انواع انتخاب داخلی و همچنین فرهنگ های با منشاء خارجی است که در آب و هوای معتدل رشد نمی کنند.
حتی در ترکمنستان یا بهتر است بگوییم در ذخیره گاه کارا کالا، انواع انار بیشتری وجود دارد. این بزرگترین مجموعه در جهان است. در مجموع 800 گونه و شکل انار در این قلمرو وجود دارد.
انواع انار چیست؟
تنها دو نوع در خانواده انار وجود دارد – انار معمولی و انار سوکوترانسکی. در نتیجه هیبریداسیون، گونه ها و گونه های زیادی ظاهر شده اند. آنها رنگ متفاوتی از میوه ها، ترکیبات و اثرات آن بر روی بدن دارند.
انواع انار معمولی
درختی درازمدت از آب و هوای نیمه گرمسیری. امید به زندگی 50 سال است. بهره وری از یک درخت 60 کیلوگرم است. تا ارتفاع 5-6 متر رشد می کند. شاخه ها نازک، خاردار هستند. برگها سبز، براق هستند. اندازه میوه شبیه پرتقال است. رنگ پوست از نارنجی تا قرمز مایل به قهوه ای. فصل رشد 6-8 ماه طول می کشد. تشکیل و رسیدن میوه ها در عرض 120-150 روز اتفاق می افتد. پالپ و غلات حاوی مالیک، سیتریک، اسید اگزالیک، ویتامین C، قند و مواد معدنی هستند. پوست حاوی تانن، ویتامین، استروئید، کربوهیدرات است. درخت وحشی در ماوراء قفقاز، تاجیکستان و ازبکستان گسترده است.
انواع انار سوکوترانسکی
اهل جزیره سقطری. در طبیعت بسیار نادر است. ارتفاع درخت همیشه سبز 2.5-4.5 متر است. شکل برگ ها مستطیلی، گرد است. برخلاف انار معمولی، دارای گل آذین صورتی، ساختار متفاوت تخمدان، میوه کوچکتر، محتوای قند کم است. خاک های آهکی را ترجیح می دهد. در فلات های صخره ای، 250-300 متر بالاتر از سطح دریا رخ می دهد. کشت نشده است.
مطابق با تنوع، میوه های انار از نظر ظاهری متمایز می شوند. رنگ پوست مایل به قرمز، شرابی، زرد شنی، نارنجی است. رنگ دانه ها متفاوت است. انواع انار با شدت رنگ قرمز یا عدم وجود آن مشخص می شود. خمیری از سایه های سفید، صورتی روشن، زرد، تمشکی یا تقریبا سیاه وجود دارد. انواع سبک انار طعم شیرین تری نسبت به تیره دارند.
گارنت زرد
این میوه شبیه یک میوه نارس است. رنگ غیر معمول توجه زیادی را به خود جلب می کند. طعم آن شیرین است، می توان گفت اصلا اسیدی وجود ندارد. رنگ دانه ها صورتی کم رنگ است. پوست نازک است. ادویه ای برای غذاهای گوشتی و ماهی از انار زرد تهیه می شود. آب زرد برای تهیه شربت، سس، نوشیدنی های شیرین مناسب است.
هنگام خرید انار زرد باید پوست آن را به دقت بررسی کنید. نباید دارای فرورفتگی، لکه های تیره، آسیب باشد. میوه را می توان منجمد کرد. برای انجام این کار، انار را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و برای نگهداری طولانی مدت در یخچال قرار می دهیم.
انواع محبوب انار
همه انواع و گونه های شناخته شده انار که از انواع میوه خشک افغانستان نیز می باشد به دو گروه تقسیم می شوند. میوه های گروه اول استخوانی سفت و متراکم دارند. آنها در منطقه ای با آب و هوای گرم رشد می کنند. درختان میوه نسبت به خاک و شرایط خارجی بی نیاز هستند. گروه دوم گیاهان با استخوان های نرم هستند. این فرهنگ ها غریب و پذیرا هستند. آنها در یک منطقه خاص رشد می کنند. اگر خاک، رطوبت، دمای هوا مناسب نباشد خشک می شوند.
باغبانان انواع متوسط تا زودرس را ترجیح می دهند. انارهای اولیه عملاً برای زمستان نیازی به پناهگاه ندارند، آنها به سرعت ریشه می دهند و رشد می کنند. باردهی چنین درختانی 3 سال پس از کاشت اتفاق می افتد و تا 7 سال عملکرد به 10 کیلوگرم می رسد.
مانگولاتی شیرین
این میوه بومی اسرائیل است. میوه ها از نظر اندازه متوسط هستند. وزن 180-210 گرم در شرایط مساعد، گیاه تا ارتفاع 5 متر کشیده می شود. تفاله آن طعم شیرین مطبوعی با طعم ترش دارد که بیشتر مزیت دارد تا ضرر. در اسرائیل درخت انار نماد عشق است. روغن از دانه های آن به دست می آید. این ماده به طور فعال در زمینه آرایشی استفاده می شود.
آکدونا
فرهنگی که در ازبکستان و آسیای مرکزی رشد می کند. بوته بلند اما فشرده. شکل گرد است. جرم انار 250-600 گرم است. پوست صاف، براق، بژ با رژگونه تمشکی است. دانه ها کشیده و صورتی رنگ هستند. کاسه گل مخروطی با دندانه های منحنی. آب انار برخلاف عناب تازه به رنگ صورتی روشن و طعم شیرین است. محتوای قند آن 15٪، اسید – 0.6٪ است. میوه در ماه اکتبر می رسد. ماندگاری 60 روز است. عملکرد هر بوته به طور متوسط 20-25 کیلوگرم است.
آچیک انور
انواع گارنت قرمز. این توسط دانشمندان ازبکستان به صورت انتخابی به دست آمد. وزن میوه به طور متوسط 450 گرم. ارتفاع بوته 4.5 متر بوته سرسبز و منشعب. پالپ بیش از حد شیرین است، اما به دلیل اسیدیته ذاتی، طعم آن شیرین نیست. یکی از ویژگی های متمایز، لایه برداری سایه کارمینی سبز تیره است. پوست متراکم است. در میوه های رسیده داخل آن کارمینی رنگ است.
نام دوم “سیب کارتاژی” است. ظاهر انواع در کشورهای مدیترانه و آسیا مورد توجه قرار گرفت. واریته به دلیل اندازه مینیاتوری برای کشت خانگی مناسب است. برگ ها مستطیلی هستند که در گروه جمع آوری می شوند. صفحه ورق براق است. شاخه ها با خارهای کوچک پوشیده شده است. میوه ها نارنجی یا قرمز هستند. بیشتر مربوط به انواع تزئینی است. بیشتر از 50 سانتی متر رشد نمی کند. بوته کاشته شده در گلدان به زیبایی و برای مدت طولانی شکوفا می شود. اما برای اینکه جذابیت خود را از دست ندهد باید به طور مرتب گیاه را هرس کرد. با فرا رسیدن پاییز، بخشی از شاخ و برگ می ریزد – این یک پدیده طبیعی است. انار 1-2 ماه به استراحت نیاز دارد. برگ های جدید در بهار ظاهر می شوند.
کارتاژ
میهن – کارتاژ. ارتفاع بوته از 1 متر بیشتر نیست. به دلیل گلدهی طولانی و فراوان، از این گیاه به عنوان تزئین استفاده می شود. مناسب برای رشد در فضای داخلی شاخ و برگ به رنگ سبز مستطیلی است. گلها زرد یا سفید هستند. میوه ها کوچک هستند و برای مصرف انسان در نظر گرفته نمی شوند. طعم انار معمولی همانند انجیر صادراتی بهتر از نوع کارتاژی است.
نانا
این انار از آسیای صغیر ایران به قاره اروپا آورده شده است. شاخ و برگ کوچک، مستطیلی است. ارتفاع درختچه 1 متر است. این یک کپی کوچک شده از یک بوته باغ است. گلها مستطیل هستند و گاهی اوقات با گلبرگهای کشیده که میوه را تشکیل می دهند. نوع دوم گل آذین – گلبرگ ها کوتاه هستند، آنها تخمدان ندارند. میوه ها دراز هستند. طعم نانا شیرین و ترش است. بوته قادر است به طور کامل شاخ و برگ را از بین ببرد. این همه به شرایط رشد بستگی دارد. این گیاه گرما را دوست دارد، نیاز به آبیاری روزانه دارد.
بیدانا
یکی از بهترین انارهای هندی. منطقه رویش از خاک ایران و تا شمال هند امتداد دارد و هیمالیا را تصرف می کند. درختچه همیشه سبز بزرگ و میوه ها کوچک است. کاشت انار را در مناطقی با تابستان های خشک و گرم و زمستان های خنک ترجیح می دهد.
قزاق بهبود یافت
درخت انار متوسط. شکل میوه ها گرد است. سطح کرم رنگ با نوارهای سبز در اطراف کل محیط. رنگ پوست کارمینی رایج است. پوست نازک و در داخل زرد است. دانه ها قرمز و صورتی، درشت هستند. طعم شیرین است.
گلیشا صورتی
گونه ای هیبریدی که توسط پرورش دهندگان آذربایجان به دست می آید. بوته های پراکنده تا ارتفاع 3 متر رشد می کنند. شاخه ها پوشیده از خار است. روی این نوع انار میوه هایی با اندازه های مختلف تشکیل می شود. میوه ها دراز و گرد هستند. وزن متوسط 250 گرم است. حداکثر وزن ثبت شده توت 600 گرم است. ماندگاری میوه های رسیده بیش از 4 ماه نیست. محصول وارداتی نیست. این انار در بازارهای میوه آذربایجان به فروش می رسد.
انواع انار مقاوم در برابر سرما
انار یک گیاه گرما دوست است که در مناطق گرمسیری رشد می کند. در همین حال، در برابر هوای سرد مقاوم است و می تواند یخبندان های کوتاه مدت را تا 15- درجه سانتیگراد تحمل کند. با این حال، حتی گونه های مقاوم در برابر سرما نمی توانند در زمستان سرد طولانی دوام بیاورند. دما – 17 درجه سانتیگراد برای فرهنگ بسیار مهم است. در نتیجه کاهش دما، شاخه هایی که میوه ها روی آنها تشکیل می شوند در درجه اول تحت تأثیر قرار می گیرند. کل قسمت هوایی تا یقه ریشه منجمد می شود. اگر دما حتی کمتر شود، ریشه های گیاه می میرند.
انار زمانی که دمای هوا در زمستان بالاتر باشد – 15 درجه سانتیگراد، خود را به خوبی جشن می گیرد. البته درختان می توانند در مناطق سردسیر زندگی کنند، اما همیشه شکوفا نمی شوند. مقاومت متوسط در برابر سرما به معنی پناهگاه گیاهان برای زمستان است. فرآیند عایق کاری ساده، اما ضروری است. در غیر این صورت، درختان می میرند.
آک دونا کریمه
تنوع را می توان به راحتی با شکل میوه و سایه پوست تشخیص داد. رنگ پوست زرد مایل به قرمز، با لکه های قرمز قابل مشاهده است. میوه به شدت در قطب ها مسطح شده است که به وضوح با سایر انواع متفاوت است. اندازه بزرگ است. قسمت داخلی این گونه به رنگ زرد روشن است. رنگ دانه ها صورتی تیره است. ترشی در طعم وجود دارد. شاخ و برگ سبز تیره به طول 5-7 سانتی متر است. گردن کوتاه و ضخیم است. درخت کوتاه اما پهن است. آک دونا کریمه در جریان گذاشتن دردسر زیاد باغبان را تحویل نمی دهد. در بخش استپی کریمه، آسیای مرکزی رشد کرده است. رقم متوسط زودرس در نظر گرفته می شود. برداشت در پایان ماه اکتبر انجام می شود.
گلوشا قرمز
اندازه بوته 3 متر ارتفاع دارد. جرم یک میوه 300-400 گرم است. دانه ها با یک لایه نازک صورتی پوشیده شده اند. طعم آن شیرین و ترش است. این رقم در ترکمنستان، گرجستان رشد می کند. به طور معمول در ماه اکتبر می رسد. میوه را می توان برای 3-4 ماه نگهداری کرد. برای تهیه آب انار که به اندازه میوه خشک عمده خواص دارد استفاده می شود. گالیوشا قرمز در آب و هوای معتدل رشد میکند و میوه میدهد و در زمستان در پناهگاهی قرار میگیرد.
گالیوشا صورتی
گونه صورتی انار در آذربایجان ظاهر شد. میانگین وزن میوه 200-250 گرم است. با شکل گردتر متمایز می شود. از این نوع انار برای تهیه آب میوه استفاده می شود. بازده محصول مایع 54 درصد است. مناسب برای تهیه سس دانه های آن صورتی و اندازه متوسط است. گالیوشا به خاطر طعم جالبش معروف است.
نیکیتسکی زود
واریته انار در باغ گیاه شناسی نیکیتسکی پرورش داده شده است، از این رو این نام را به خود اختصاص داده است. گونه ای پرمحصول که برای زمستان نیاز به سرپناه دارد. نیکیتسکی اولیه با موفقیت در مناطق مرکزی اوکراین رشد می کند. بوته متوسط است. ارتفاع 2 متر در طول تابستان بسیار شکوفا می شود. گل آذین نر و ماده است. میوه ها درشت هستند. نوع اولیه نیکیتسکی شباهت خارجی به انار معمولی دارد.
شیرین ترین انواع انار
ویژگی های طعم با درصد قند و اسید تعیین می شود. انواع انار را می توان به طور تقریبی به سه گروه شیرین، شیرین و ترش و ترش تقسیم کرد. حداقل میزان قند در میوه های شیرین 13٪، در میوه های ترش – 8٪ است.
ویژگی های طعمی انار تحت تأثیر ویژگی های آب و هوایی منطقه رشد، تنوع و مرحله رسیدن میوه است. انار نور و گرمای زیادی را دوست دارد. انواع شیرین انار از تاجیکستان، آذربایجان و کشورهای آسیای میانه صادر می شود. یک شناسه منطقه اصلی پرورش میوه در مجاورت رشته کوه های تالش است. برای شیرین شدن میوه باید کاملا رسیده باشد. معیارهای اصلی برای انتخاب میوه رسیده:
پوست قرمز مایل به قهوه ای است.
عدم وجود لکه، فرورفتگی، نقص خارجی روی سطح؛
یک میوه بزرگ نمی تواند کمتر از 130 گرم وزن داشته باشد.
پوست خشک و کمی سفت؛
بدون بو
در زیر سه نوع شیرین انار با عکس آورده شده است.
دلکا
محیط رشد طبیعی – قلمرو هند. میوه ها صورتی روشن هستند. دانه ها همان سایه یا سفید هستند. وزن میوه 180-200 گرم است. کشت متعلق به گونه های متوسط است. ارتفاع بوته 2 متر است. یک میوه بسیار شیرین می باشد. در هند از ریشه انار Dholka دارویی با اثر ضد درد تهیه می شود. از پوست آن برای تهیه جوشانده کرم ها و اسهال خونی استفاده می شود.
رقم انار منشاء ایرانی. از نظر مقدار شکر به سختی می توان معادل آن را پیدا کرد. ارتفاع درختچه تا 4 متر می رسد. گل آذین به رنگ قرمز نارنجی، اندازه متوسط است. جوانه ها در اردیبهشت ظاهر می شوند و دوره گلدهی در تمام تابستان ادامه دارد. سطح میوه صورتی با رنگ سبز مشخص است. دانه ها صورتی هستند. می توان آنها را خورد. هر چه ظاهر انار که سودی بیشتر از سود میوه خشک دارد روشن تر باشد طعم میوه شیرین تر است.
نارشیرین
یکی دیگر از میوه های بومی ایران است. از نظر شکل، رنگ و طعم شبیه انواع قبلی است. پوست بژ با پاشش سبز روشن است. سطح داخلی صورتی است. تقریباً همه دانه ها یکنواخت و کاملاً شکل هستند. رنگ آن از صورتی روشن تا زرشکی یا قرمز متغیر است. نارشیرین در بخش مرکزی کشور کشت می شود. باغبانان ارقام احمر و نارشیرین را عمدتاً برای بازار داخلی کشت می کنند.
انواع انار، صرف نظر از هدفشان، نیاز به توجه و مراقبت دارند. به خصوص در آب و هوای سرد. میوه های شیرین در کشورهای گرم و جنوبی به دست می آیند. نتیجه مطلوب تحت تأثیر خاک، رعایت قوانین کشت است. در صورت تمایل، در مناطق مرکزی روسیه، می توانید درخت انار را پرورش دهید، اما در گلخانه.